عازف الاوتار
اخى العزيز واختى العزيزه اتشرف بيكم احبائى اعضاء المنتدى الكرام لو مش عاوز تحتار سجل فى عازف الاوتار

بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» شوف هذا الجمال والمعنى الجميل
الأربعاء يونيو 18, 2014 10:09 am من طرف عازف الاوتار

» سبحان الله العظيم ولا اله الا الله
الأربعاء يونيو 18, 2014 10:07 am من طرف عازف الاوتار

» صوره الفاتحه فى تابلوه جميل
الأربعاء يونيو 18, 2014 10:04 am من طرف عازف الاوتار

» صور اسلاميه روعه فى غايه الجمال
الأربعاء يونيو 18, 2014 10:02 am من طرف عازف الاوتار

» افتراضي فيلم الرعب المخيف Wrong Turn 4 2011 نسخة DVDRip مترجم تحميل مباشر
الثلاثاء مارس 12, 2013 5:12 pm من طرف faress123

»  حصريا :: كليب مصطفى قمر :: هي 2010 :: جودة عاليه على اكثر من سيرفر
الخميس أكتوبر 11, 2012 10:33 pm من طرف عازف الاوتار

»  كليب راب باسم يوسف " انا اخوانجى كلامنجى " بجودة 1080p تحميل مباشر
الخميس أكتوبر 11, 2012 10:27 pm من طرف عازف الاوتار

»  كليب عمرو دياب - بناديك تعالى ديفيدى كواليتى
الخميس أكتوبر 11, 2012 10:24 pm من طرف عازف الاوتار

»  حصريا كليب غاده عبد الرازق ونهله ومى - حطه يابطه من فيلم بون سواريه ديفيدى كواليتى
الخميس أكتوبر 11, 2012 10:19 pm من طرف عازف الاوتار

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني

فطائر مشكله وحشوات.... غايه فى الطعم اللذيذ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

فطائر مشكله وحشوات.... غايه فى الطعم اللذيذ

مُساهمة من طرف عازف الاوتار في الجمعة أكتوبر 05, 2012 1:56 pm








[size=21][size=25][size=16]

[center]
[center]
[center]
[center][size=25]
فطائر مشكله وحشوات جديده



[center]



[center][b]فطائر مشكله وحشوات جديده


صبااااااحكمــ / مسااااائكمــ الورد و الكادى



ممكن تستخدمين اي عجينة انتي معتمدتها من قبل


او طريقة عجينة العشر دقائق



المقادير:
العجينه تتكون من مرحلتين



الكاس المستعمل هو كاس الجبن =240 غ


والملعقة ملعقة الاكل وتكون الكميه ممسوحه


والحليب عادي وحتى لو الملاعق مليانه


والفنجان استعمل فنجان القهوه التركيه بس ما امليه على الاخر



والعجينه تتكون من مرحلتين


بالاول تخلطين المرحله الاولى وتتركيها عشر دقايق وراح يكون شكلها سائل شوية


فنجان قهوة سكر + 2 ملعقة اكل خميره فوريه + 2 كاس ما ءدافي + ذرة ملح + 2 كاس دقيق و اضيفي ملعقتين حليب بودر مليانه .... انا احط ملعقة خميره بس




وبعدها تحطين مقادير المرحله الثانيه عليها


3 كاسات دقيق + نصف كاس زيت




و تعجنينها ... بالاول ممكن تلصق في ايدينك بس
عادي حطي في يدك القليل من الزيت او طحين وابدي
اعجني فيها وكل ما طولتي عجن فيها راح تكون احسن واحسن



لما تتكور معكي وتصبح ملسه وما تلصق في الوعاء ...وتعجن جيدا وتستخدم على طول



ملاحظات


مثل ما شفنا العجينه تنقسم لقسمين وتتخمر عشر دقايق في القسم الاول ... وتضاف عليها باقي المكونات


يعني مجموع الطحين في العجينه هو خمس كاسات


الكميه ممكن تكون كبيره على بعضكم لكن ممكن تشكلي
فيها وتنوعي يعني تقسمي العجينه حق فطاير
وحقعمل البيتزا او حق خليه وعمل بيتزا وهكذا



ملحوظه : فنجان السكر ممكن يكون كتير شويه
على التطبيقات المالحه فنقلله للمالح اما لو حلو فهوهذا المطلوب


العجينه بتلزق شويه فى الايد ولا يهمك استمر عجن
وارفعى العجين بايدك واضربيه بقوه فى الفلاحين
فى مصر بيسموه ( لت العجين) والنتيجه ممتازه



@@ الشكل الاول @@


مقادير الحشوه


2 بطاطس متوسطة مسلوقة و مهروسة ناعمة
1 بصله متوسطة مفروم

1 فلفل رومي متوسط مقطع قطع صغيرة

2 طماطم متوسطة مفرومة في آله البصل

ملعقة سماق

ملح ، فلفل اسود , باربريكا


الطريقة


نضع البصل و الفلفل الرومي على النار مع قليل
من الزيت حتى يذبل ثم نضع الطماطم ونتركة حتى ( يتسبك )
نضع عليه السماق و الملح والفلفل والباربيكا و نتركة لمدة دقيقة ثم نرفعة من النار

نضع عليه البطاطس المهروسة و نحركة بالملعقة حتى تندمج المقادير مع بعضها


هذه الحشوه



بعد التخمير



تفرد العجينة وتقطع مستطيلات



نضع الحشوة في الطرف
نعمل شقوق بفرامة البقدونس او بالسكين ونلفها





تدهن ببيض مخلوط مع حليب




وترش بالسمسم او حبة البركة





وممكن نلصق الطرفين ببعض وتصير مدورة

بعد ما أستوت اتهبل مخدة صغيرة




@@ الشكل الثاني @@



مقادير الحشوة


تسلق نصف دجاجة وتفتت ثم تحمس مع بصل
وملعقة زيت ثم البهارات فلفل اسود/كاري/ملح
وتبشر عليها جزرة

الخضار( فاصوليا /بازيلا/ذرة)


هذة الحشوة






الطريقة


تفرد العجينة وتقطع دوائر وتحشى




نضع فوق الحشوة دائرة ثانية




وتشكل باليد وتمسح ببيض وترش جهتين سمسم وجهتين حبة البركة






بعد النضج





@@ الشكل الثالث @@


الحشوة


جبن كيري يقطع مربعات



تقطع العجينة دوائر ثم :




ثم نضع الجبن وتلف جزء من العجينة







[/center][/center][/center][/center][/center]

[/size][/size]
[/b][/size]
[/center][/size]
ايه رايكم فى الفطير دى ياجماعه
اتمنى الردود
عازف الاوتار
avatar
عازف الاوتار
Admin

عدد المساهمات : 2234
نقاط : 6699
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 11/03/2010
العمر : 52
الموقع : http://azef.rigala.net

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://azef.rigala.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى